ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 20-3-15

Εκτύπωση
Κατηγορία: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

 

Η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Άρτας κα Αλεξάνδρα Σούλη και ο Υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Άρτας κος Μιχάλης Σιαφαρίκας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και την ευγενική χορηγία του Δήμου Αρταίων, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους, συνδιοργανώνουν ημερίδα Βιολογίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «ΔΙΩΝΗ» του εκθεσιακού χώρου της Άρτας, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. Θα μιλήσει ο διακεκριμένος επιστήμονας,  καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Dr Σπύρος Γεωργάτος με θέμα:

«Εξελικτική θεωρία και κοινωνική ηθική. Η βάση της αλτρουιστικής συμπεριφοράς»

H ομιλία απευθύνεται :

  • Σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
    • Σε μαθητές και των άλλων τάξεων των Λυκείων, ΕΠΑΛ και φοιτητές που τους ενδιαφέρει η έρευνα στην επιστήμη της Βιολογίας.
    • Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.
    • Στο ευρύτερο κοινό της Άρτας που ενδιαφέρεται για το παραπάνω θέμα.

 

Συντονιστική επιτροπή ορίζεται :

1) Η κ. Αλεξάνδρα Σούλη, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ.04 Περιφέρειας Ηπείρου   

2) Η κ. Έλσα Φίντζου, Βιολόγος εκπαιδευτικός το 2ου ΓΕΛ Άρτας και

3) Ο κ. Δημήτρης Ρούμπος, Φυσικός M.Sc. εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠ.Α.Λ. Άρτας.

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Dr ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

Ο Σπύρος Γεωργάτος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και φοίτησε στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, ένα ιστορικό, δημόσιο σχολείο. Το 1974 εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά την αποφοίτησή του μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου μετεκπαιδεύτηκε στη Βιολογία στο California Institute of Technology (Caltech) και στο Πανεπιστήμιο Yale. 

Έχει υπηρετήσει σε καθηγητικές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Rockefeller (ΗΠΑ), το Ευρωπαικό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL, Γερμανία) και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2003 υπηρετεί ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στη δομή της χρωματίνης και στις μεταβολές της γονιδιακής έκφρασης που συμβαίνουν κατά τη διαφοροποίηση των εμβρυονικών βλαστικών κυττάρων.

Ο Σπύρος Γεωργάτος είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) από το 1999 και συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Πολίτου, η οποία υπηρετεί επίσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και έχει μια κόρη, τη Λουκία, που σπουδάζει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

 

 

 

Ο Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Άρτας

 

 

 

ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates free.